Bucătăria noastră este deschisă!

Chef Iosif Ștefanescu este susținătorul conceptului de OPEN KITCHEN şi de abia aşteaptă să povestească despre rețete, vinuri asortate gusturilor şi câte şi mai câte. Ingredientele ocupă un loc de cinste în această poveste de inspirație mediteraneană. Și când zicem MEDITERANEAN, zicem în primul rand materie primă de cea mai bună calitate, din surse greceşti atent selecționate, de la uleiul de măsline peloponezian folosit în majoritatea preparatelor şi până la condimente specifice, ca şofranul din Kozani, sau mierea de Tilos din meze, marinade şi deserturi.

La Yasou, ne mândrim cu ingredientele aduse din Grecia, de la microproducătorii noştri de încredere. Am ales numai fermieri şi crescători care pun pasiune în ceea ce fac şi lucrează cu grijă pentru oameni şi natură. Să luăm, de exemplu, faimoasele măsline de Kalamata, cele mai bogate şi cărnoase din întreaga Grecie. Tot de aici aducem şi brânza Talagani, varianta noastră de Halloumi, care se topeşte delicios în cuptorul cu cărbuni. Siglino, porcul afumat după un ritual străvechi, care îl face să se topească în gură, vine din regiunea Mani, iar mastica din locul unde s-a născut acum 2.500 de ani: Chios. Și ar mai fi multe de spus despre preparatele noastre. Dar preferăm să le lăsăm să se prezinte singure, în farfuria ta.